KOBOLD CROSS 2018

KOBOLD CROSS

To zabawa w pokonywanie przeszkód rodem z „Runnmagedona” czy innego „Biegu Wulkanów”, tylko w mniejszej bardziej dostępnej formie. Biegamy, pełzamy, wspinamy się i pokonujemy własne słabości, a dzieci mają z tego niesamowitą frajdę. A dla tych którzy czują się pewniej na rowerze mamy ZAWODY ROWEROWE. Na podobnej, nieco wymagającej trasie. Będzie asfalt ale i trawa i drogi szutrowe. U nas liczy się dobra zabawa, więc niema klasyfikacji medalowej, ale za zasady fair play mogą być przyznane nagrody. A kto nie widzi się w dwóch pozostałych sportach to może skorzystać z otwartych V Zawodów STRZELECKICH i ŁUCZNICZYCH IZERY 2018.

Skrócony program imprezy:

15.09.2018 (sobota) teren za OSP i przy zamku w Starej Kamienicy

13.00-14.30 zapisy do zawodów i odbieranie numerów (Biuro Zawodów)

14.30-16.30 V Mistrzostwa Strzeleckie „Izery 2018”

14.30-15.30 Kobold Cross – bieg z przeszkodami

15.30-16.30 Zawody rowerowe

17.00-17.30 dekoracja i wręczenie nagród w Mistrzostwach Strzeleckich oraz ew. nagród specjalnych w pozostałych konkurencjach.

18.00 -19.00 Strong Stara Kamienica – zawody w parach pokoleniowych w przenoszeniu ciężarów i działaniu zespołowym oraz inne gry i zabawy rodzinne.

19.00-21.00 Relaks przy cateringu. Występ zespołu, DJ, itp

Na miejscu będzie działać catering,  loteria fantowa, dmuchańce, mostki linowe, laserowa strzelnica wiatrówek biathlonowych, strzelnica ASG, wystawa broni palnej i kilka innych atrakcji.

Zapisz aby mieć gwarancję pakietu metowego. Zapisy elektroniczne lub w dniu zawodów w godzinach 13.00-14.30. Koniecznie PRZECZYTAJ regulamin.

Zawody rowerowe

200, 400, 1000, 1800 m do pokonania po szutrowym, asfaltowym i trawiastym terenie. Oczywiście dystans dostosowany do wieku. A dla najmłodszych którzy wezmą udział w np na rowerkach biegowych mamy najkrótszy dystans 200 m.

Bieg z przeszkodami

Dystanse 200, 500, 1000. Dostosowane do wieku młodych zawodników.

Zawody strzeleckie i łucznicze

A w międzyczasie zapraszamy na zawody strzeleckie i łucznicze. Nad prawidłowością i bezpieczeństwem stoją sędziowie z licencjami Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego.

V Mistrzostwa Strzeleckie Izery 2018

Profesjonalne zawody z nagrodami sędziowane przez sędziów klasy sportowej. Kategoria OPEN. Po raz czwarty będziemy się zmagać o króla strzelców i najlepszego łucznika. Kategorie wiekowe wg regulaminu.

Dojazd

Teren za OSP w Starej Kamienicy. W bezpośrednim położeniu restaurowanego Zamku na którym niegdyś ród swój zakładali Państwo Schaffgotsch.

Organizatorem Kobold Cross jest

Fundacja Rozwoju Regionalnego KOBOLD